Pikantní kuřecí vývar se zázvorem a chilli
- 6kuřecích skeletů
- sůl
- 5kuliček celého pepře
- 2hřebíčky
- 2bobkové listy
- špetkamletého koriandru
- 1 lžičkakarí
- 2-3 cmčerstvého zázvoru
- 1-2malé chilli papričky
- 1mrkev
- 1pórek
- Podravka přísada do jídel Natura
- 2hnědé žampiony nebo ještě lépe některý asijský typ hub (třeba enoki)
- 1jarní cibulka
- Kuřecí skelety dáme do hrnce s litrem studené vody. Zapálíme plamen a mírným tempem zahříváme. Mezitím přidáme sůl, pepř, hřebíček, bobkový list, koriandr a karí. Zázvor oloupeme a dáme do polévky vcelku, jen do něj uděláme několik zářezů (jde o to, abychom ho mohli z hotové polévky snadno vyndat, až se připlete do některého talíře). Chilli papričky rozkrojíme, vyndáme z nich semínka a papričky pak posekáme na jemno. Přidáme do polévky, přiklopíme pokličkou našikmo a necháme vařit.
- Od chvíle, kdy se polévka začne vařit, počítejme klidně hodinu mírného varu. Pak přidáme očištěnou mrkev nakrájenou na šikmá kolečka. Po dalších deseti minutách přidáme pórek nakrájený na šikmá kolečka a žampiony, pokrájené na tenké plátky.
- Vaříme ještě 7 minut, pórek i houby by měly zůstat křupavé (pokud máme enoki, dáme je do polévky až těsně před koncem).
- Pak vyndáme skelety a vykrájíme z nich hezké větší kousky masa - ty dáme zpátky do polévky. Ochutnáme, zda není třeba přisolit či nějak dokořenit. Přivedeme polévku znovu k varu, vmícháme tenká kolečka ze zelené části jarní cibulky a můžeme servírovat. Z talíře, do kterého se dostal zázvor, ho nezapomeneme vylovit...
Recept dle Karolíny Kamberské
Recept dle www.podravka.cz
Ingredience: