Šafránové rizoto s hráškem
Suroviny:
- Dlouhozrnné rýže Vitana 200 g
- Voda 350 ml
- Cibule 1 ks
- Olivový olej 1 lžíce
- Kurkuma 2 lžičky
- Oregano sušené 1 lžička
- Máslo 1 lžíce
- Natur Zeleninový bujón Vitana 1 kostka
- Stroužek česneku 3
- Mladý hrášek Znojmia 150 g
- Šafrán 0.012 g
- Bazalka sušená 1 lžička
- Sušená rajčata 10 ks
Postup:
1) Hrášek rozmrazte. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a orestujte na olivovém oleji. Přidejte rýži a restujte další 1-2 minuty. Zalijte vodou s rozpušteným bujónem a vařte doměkka (cca 15 minut).
2) Sušená rajčata nadrobno nakrájejte, vmíchejte do rýže, přidejte šafrán, oregano, bazalku, kurkumu a máslo. Přidejte hrášek, dochuťte solí a pepřem a podávejte.
Zdroj: www.receptyschuti.cz