Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Co budete potřebovat:

  • 3 lžíceolivového oleje
  • 1cibule (100 g)
  • 1červená paprika (200 g)
  • 600 gmrkve
  • 2 stroužkyčesneku
  • 1 lžičkanastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžičkydrceného koriandru
  • 1 kostkaPodravka zeleninového bujónu
  • 200 mlPodravka pasírovaných rajčat
  • sůl, mletý pepř

 

  1. Nakrájenou cibuli a papriku zlehka osmahneme na olivovém oleji.
  2. Přidáme na plátky nakrájenou mrkev, česnek, zázvor, koriandr, zeleninový bujón a podlijeme vodou.
  3. Vaříme na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne (cca 20 minut).
  4. Polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme. Přidáme pasírovaná rajčata, dle potřeby dolejeme vodu a přivedeme k varu.
  5. Dle potřeby osolíme a opepříme.

Servírování: Na talíři můžeme dozdobit lžičkou zakysané smetany, lžičkou dýňového oleje a trochou pažitky.

Rada: Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte nasekané chilli.

Malé tajemství: Stejným způsobem si můžete připravit i dýňovou polévku.

 

 Recept dle www.podravka.cz

 

Ingredience: