Mrkvová polévka
Co budete potřebovat:
- 3 lžíceolivového oleje
- 1cibule (100 g)
- 1červená paprika (200 g)
- 600 gmrkve
- 2 stroužkyčesneku
- 1 lžičkanastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1/2 lžičkydrceného koriandru
- 1 kostkaPodravka zeleninového bujónu
- 200 mlPodravka pasírovaných rajčat
- sůl, mletý pepř
- Nakrájenou cibuli a papriku zlehka osmahneme na olivovém oleji.
- Přidáme na plátky nakrájenou mrkev, česnek, zázvor, koriandr, zeleninový bujón a podlijeme vodou.
- Vaříme na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne (cca 20 minut).
- Polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme. Přidáme pasírovaná rajčata, dle potřeby dolejeme vodu a přivedeme k varu.
- Dle potřeby osolíme a opepříme.
Servírování: Na talíři můžeme dozdobit lžičkou zakysané smetany, lžičkou dýňového oleje a trochou pažitky.
Rada: Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte nasekané chilli.
Malé tajemství: Stejným způsobem si můžete připravit i dýňovou polévku.
Recept dle www.podravka.cz
Ingredience: