Svařák Bělásek

Svařák Bělásek

Víno Motýl Rulandské biele – svařák Bělásek
Láhev vína Motýl Rulandské bílé
1-2 pomeranče dle velkosti
celá hruška
celá skořice
lžička drcené skořice
zázvor
meduňka/máta – dle preferencí
třtinový cukr/med

 

Postup:

Do kastrůlku nalijeme celou láhev vína Motýl Rulandské bílé a dáme vařit na nejnižší stupeň. Přidáme na kolečka nakrájené omyté pomeranče a kostičky oloupaného zázvoru. Hrušku bez jadřince nakrájíme na kostičky. Přidáme koření – skořici, čerstvou meduňku či mátu dle našich preferencí a dosladíme třtinovým cukrem či zdravější alternativou medem – množství je na naší chuti. Vše necháme společně prohřát, jakmile se začíná svařené víno vařit, odstavíme z plotny.

Svařené víno servírujeme ideálně do oblíbených hrnečků či vysokých sklenic, můžeme dozdobit plátkem pomeranče či celou skořicí jako míchátkem.

 

 

 

 

Ingredience:

hrušky pomeranč zázvor