Bezlepkové vánoční perníky Liana - hned měkké

Bezlepkové vánoční perníky Liana - hned měkké

Ingredience

Těsto
Dále potřebujeme

 

POSTUP

  1. Universal mix Liana a Fine mix Liana promícháme s moučkovým cukrem, postupně přidáme Sodu bikarbonu Liana, vejce, změklé máslo a med.
  2. Vypracujeme hladké kompaktní těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici odležet 12-24 hodin.
  3. Odleželé těsto rozdělíme na 2 části. Na pomoučené pracovní desce promícháme a vyválíme na tloušťku 3 - 4 mm.
  4. Vánočními formičkami vykrajujeme různé tvary perníků a ukládáme na plech vystlaný pečícím papírem.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 ° C a pečeme asi 8 minut.
  6. Ihned po vyjmutí z trouby potřeme tenkou vrstvou vymíchaného žloutku s vodou pro získání zářivého lesku. Po vychladnutí ozdobíme bílkovou polevou.

Postup pro přípravu bílkové polevy: Smícháme 1 bílek, 200 g třikrát prosátého moučkového cukru a 1 PL bramborového škrobu Liana. Ručně promícháme, dokud poleva není hladká a litá. Naplníme zdobící sáček a zdobíme perníky podle fantazie.
Pokud chceme dosáhnout světlejší perníky: Změníme poměr muk v receptu. Fine mix na 50g a Universal mix na 380g. Přidáme však Kypřicí prášek do perníku Liana 1-2 KL pro výraznou perníkovou chuť.