Sloní žrádlo

Suroviny (4 porce) 

1 ks cibule
1 lžíce ocet
400 g měkký salám
2 lžíce rostlinný olej
3 lžíce kečup – jemný
3 lžíce majonéza
3 lžíce hořčice
8 ks nakládané okurky malé
1 lžička cukr

 

POSTUP 

Salám, cibuli a okurky nakrájíme najemno nebo umeleme na masovém strojku. Kečup, hořčici, olej, cukr a ocet povaříme za stálého míchání asi jednu minutu. Smícháme s namletým salámem a necháme vychladnout. Poté přidáme majolku, smícháme a dáme odležet nejméně na hodinu do ledničky. Můžeme mazat na chléb, veku, topinku. Zdobíme zeleninou.


Pikantní pomazánka se salámovým základem se skvěle hodí k výraznému kořenitému červenému vínu. Doporučujeme například Habánské sklepy Zweigeltrebe – plné, harmonické víno s granátovou barvou a fialovými odlesky. Jeho ovocně kořenitá vůně s tóny bobulového ovoce dokonale doplní chuť této pomazánky.

 

 

 

 

Ingredience: