Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

 

Suroviny (2 porce) 

4 ks vařená vejce
1 ks jarní cibulka
200 g lučina
4 lžíce majonéza
1 lžička dijonská hořčice
sůl a pepř
chleba kváskový, pažitka a ředkvičky k podávání

 

POSTUP 

Vejce oloupejte, nakrájejte na malé kousky a dejte do mísy. Přidejte na kolečka pokrájenou světlou část jarní cibulky, lučinu, majonézu a hořčici. Všechno dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

Pomazánku natíráme na čerstvé plátky chleba, veky, které dozdobíme drobně pokrájenou zelenou částí cibulek.

K vaječným pokrmům se výborně hodí harmonické plnější víno s charakteristickou vůní s tóny oříšků a citrusových plodů, jakým je Habánské sklepy Chardonnay. Jeho chuť má ovocný charakter a jemně kořenitý závěr.

 

 

 

 

Ingredience: