Indický pilaf s kuřecím masem

Indický pilaf s kuřecím masem

Co budete potřebovat:

  • 3 lžíceoleje
  • 1větší stehenní řízek
  • 1větší kuřecí řízek
  • 1 většícibule
  • sůl
  • pepř
  • 4 kshřebíčku
  • 2 lžičkykari
  • lžičkaskořice
  • 1 lvody
  • 2kostky slepičího bujónu Podravka
  • 500 grýže basmati Lagris
  • 2 lžíceplátků mandlí
  • čerstvé bylinky na ozdobu

 

  1. Do rozpáleného oleje přidáme omyté, na kousky nakrájené kuřecí maso a nadrobno nakrájenou cibuli. Restujeme.
  2. Okořeníme, podlijeme vodou, přidáme kostky slepičího bujónu a dusíme cca 25 minut. Poté vsypeme propláchnutou rýži, přilijeme vodu a zvolna dusíme, dokud není rýže hotová.
  3. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přimícháme plátky mandlí.

 Recept dle www.podravka.cz 

Ingredience: