Špagety Bolognese

Špagety Bolognese

 

SUROVINY

1 balení sójového granulátu od Bona Vita
zeleninový vývar na uvaření sóji
1 velká cibule
3 lžíce řepkového oleje
2 střední mrkve
3 stonky řapíkatého celeru
1 velký protlak
2 lžíce sladké papriky
1 lžíce sušeného oregana
sůl, černý pepř
sladký a ostrý kečup

V zeleninovém vývaru si uvaříme sójový granulát a po jeho vychladnutí z něj vymačkáme přebytečnou tekutinu. Do hluboké pánve nalijeme olej a osmažíme na něm cibuli po dobu cca 3 minut. K cibuli přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer a společně další 3 minuty restujeme. Pokud nám směs nepravidelně tmavne a přichytává se, přilijeme 2 lžíce vody, zelenina získá celistvou barvu. Poté přidáme uvařené sójové maso a zarestujeme. Zasypeme mletou paprikou, přidáme protlak, oregano, černý pepř, osolíme, a nakonec přidáme oba druhy kečupu. Je prostě třeba ten sladký i ostrý :) Směs společně provaříme, dochutíme a je hotovo…

Tip: pokud nemáte rádi celer, můžete přidat pokrájenou čerstvou červenou a zelenou papriku

 

 

Ingredience: