Humus
Ingredience
- 1 plechovka Bonduelle Vapeur cizrny (425 ml)
- 2 stroužky česneku
- 5 lžic olivového oleje
- 2 lžíce pasty Tahini (nebo sezamového oleje)
- sůl, pepř, citrónová šťáva
Postup
Scezenou cizrnu rozmixujeme a smícháme s protlačeným česnekem a olivovým olejem.
Dochutíme solí, pepřem, Tahini pastou a popřípadě i citrónovou šťávou.
Na závěr ozdobíme několika celými zrnky cizrny, pokapeme olivovým olejem, můžeme přidat i sezamové semínka
TIP: Do základního receptu můžeme přimíchat i další koření dle chuti, citron nebo i jogurt. Podáváme s kousky chleba, topinkami nebo čerstvou zeleninou.
A co takhle nasladko? Stačí přidat tvaroh, med, kakao, skořici a banán!
zdroj: bonduelle.cz
Ingredience: