Humus

Humus

Ingredience

  • 1 plechovka Bonduelle Vapeur cizrny (425 ml)
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce pasty Tahini (nebo sezamového oleje)
  • sůl, pepř, citrónová šťáva

Postup

Scezenou cizrnu rozmixujeme a smícháme s protlačeným česnekem a olivovým olejem.

Dochutíme solí, pepřem, Tahini pastou a popřípadě i citrónovou šťávou.

Na závěr ozdobíme několika celými zrnky cizrny, pokapeme olivovým olejem, můžeme přidat i sezamové semínka

TIP: Do základního receptu můžeme přimíchat i další koření dle chuti, citron nebo i jogurt. Podáváme s kousky chleba, topinkami nebo čerstvou zeleninou.

A co takhle nasladko? Stačí přidat tvaroh, med, kakao, skořici a banán!

 

zdroj: bonduelle.cz

 

Ingredience: