Jogurtový dort
Zakysaná smetana | 570 g |
Bílý Selský jogurt Hollandia | 1 kg |
Vanilkový cukr | 3 ks |
Cukr moučka | dle chuti |
Piškoty | 300 g |
Jahody | 500 g + na ozdobu |
Postup:
- Ve větší míse smícháme jogurt, zakysanou smetanu, vanilkový cukr a vzniklou směs dochutíme
moučkovým cukrem. - Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem, na dno vyskládáme piškoty, přelijeme 1/3 jogurtové
směsi a zakončíme vrstvou jahod. Postup několikrát opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny.
Poslední vrstvu zakončíme jogurtem a navrch ozdobíme jahodami. - Takto připravený dort dáme asi na 12 hodin do lednice ztuhnout.
Tip! Místo jahod můžete použít jakékoliv sezónní ovoce - třeba to, co máte zrovna na zahrádce.
Zdroj: https://www.hollandia.cz/recepty/jogurtovy-dort/