Kuřecí maso s letním salátem v tortille s fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

Kuřecí maso s letním salátem v tortille s fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

Ingredience:

1 kg kuřecích stehen
3 šalotky
2 stroužky česneku
1 lžíce přepuštěného másla
3 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
1 lžíce tmavé sojové omáčky
Špetka římského kmínu
Sůl
Pepř
4 tortilly
Mix salátů polníček/rukola
10 cherry rajčátek
100 g čerstvého sýru

 

Postup:

Kuřecí stehna osolíme a opepříme. Pečeme je v troubě na 180 stupňů 40 minut zaklopené pokličkou. Po uplynutí doby odklopíme pokličku a pečeme zhruba 20 minut, dokud kůže nezezlátne. Po vychladnutí stehna obereme a maso rukama natrháme na drobná vlákna.

Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo, na kterém dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku. Když hezky zezlátne, přidáme na plátky nakrájený česnek, protlak, cukr, balzamikový krém a sójovou omáčku. Vše necháme provařit. Směs na maso dochutíme solí, římským kmínem a pepřem podle vlastní chuti.

Obrané maso přidáme do omáčky a důkladně promícháme.

Tortillu si nahřejeme chvilku na pánvi, poklademe jí salátem, rajčaty, rozdrobeným čerstvým sýrem, masem a zarolujeme.