Kapustové závitky plněné masem

Kapustové závitky plněné masem
  • Vepřové ve vlastní šťávě Hamé 580 g
  • Listy kapusty 12 ks
  • Oregano 2 lžičky
  • Cibule 1 ks
  • Rajčatový protlak OTMA 115 g
  • Česnek 3 stroužky
  • Vejce 1 ks
  • Olej 2 lžíce

Postup:

Troubu předehřejte na 180 °C. Omyté kapustové listy zalijte vroucí vodou a nechte 10 minut stát, poté sceďte a nechte vychladnout. Tlusté stvoly seřízněte nožem.

 Hamé Vepřové ve vlastní šťávě smíchejte s česnekem, oreganem a vejcem. Osolte a opepřete.

  • Do každého kapustového listu dejte dvě lžíce směsi, ohněte boční strany a zarolujte list do ruličky.

    Na oleji na pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte protlak a zřeďte trochou vody. Omáčku dejte do pekáčku, ponořte do ní závitky tak, aby byly zpoloviny namočené v omáčce (pokud je omáčky málo, přidejte vodu). Přiklopte a pečte v troubě 30 minut.

    Podávejte s rýží smíchanou se sekanou petrželkou.

     

    Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/kapustove-zavitky-plnene-masem/2282

     

     

Ingredience: