Kapustové závitky plněné masem
- Vepřové ve vlastní šťávě Hamé 580 g
- Listy kapusty 12 ks
- Oregano 2 lžičky
- Cibule 1 ks
- Rajčatový protlak OTMA 115 g
- Česnek 3 stroužky
- Vejce 1 ks
- Olej 2 lžíce
Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C. Omyté kapustové listy zalijte vroucí vodou a nechte 10 minut stát, poté sceďte a nechte vychladnout. Tlusté stvoly seřízněte nožem.
Hamé Vepřové ve vlastní šťávě smíchejte s česnekem, oreganem a vejcem. Osolte a opepřete.
-
Do každého kapustového listu dejte dvě lžíce směsi, ohněte boční strany a zarolujte list do ruličky.
Na oleji na pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte protlak a zřeďte trochou vody. Omáčku dejte do pekáčku, ponořte do ní závitky tak, aby byly zpoloviny namočené v omáčce (pokud je omáčky málo, přidejte vodu). Přiklopte a pečte v troubě 30 minut.
Podávejte s rýží smíchanou se sekanou petrželkou.
Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/kapustove-zavitky-plnene-masem/2282
Ingredience: