Rajčatová polévka s kuřecím masem a kroupami
- Kroupy 80 g
- Baby karotka 3 ks
- Olej olivový 4 lžíce
- Oregano 1 lžička
- Tymián 4 snítky
- Sterilovaná rajčata 400 g
- Cibule 1 ks
- Řapík celeru 3 stonky
- Rajský protlak 50 g
- Kuřecí stehna 2 ks
- Chilli paprička 1 ks
- Čočka červená 70 g
- Kroupy nasypeme do kastrůlku, zalijeme asi 500 ml studené vody a necháme přes noc nabobtnat.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostky, karotku na kolečka a celer na plátky. V kastrolu nahřejeme olej, přidáme cibuli, krátce osmahneme, přidáme protlak, oregano a opékáme za stálého míchání asi 3 minuty.Vše zalijeme litrem vody, osolíme, přidáme namočené kroupy i s vodou, omytá kuřecí stehna, tymián a papričku. Za mírného varu uvaříme doměkka.Stehna vyndáme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Do vývaru přidáme sterilovaná rajčata, mrkev, celer a čočku. Vše uvaříme doměkka. Vložíme nakrájené kuřecí maso, osolíme a prohřejeme.Podáváme s opečeným bílým pečivem.
Ingredience: