Lehké fitness lívanečky z Valašska
Ingredience
- vaječné bílky10 ks
- ovesné vločky (jemně drcené)50 g
- rýžová mouka40 g
- vlažná voda1/2 dl
- mletá skořice na dochucení, umělé sladidlo nebo med
- Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí150 g
- topping
Příprava
- Nejprve si nachystáme bílky, které dáme do mixéru.
- Postupně přidáme rýžovou mouku, ovesné vločky, trochu skořice a mixujeme - mixér nevypínáme a po chvilce přidáme 1/2 dl vlažné vody a umělé sladidlo nebo med. Vše mixujeme max. 3-5 minut.
- Připravená hmota musí být nadýchané a jemně napěněné – hustá stejně jako u klasických lívanců.
- Jakmile máme těsto připravené, nachystáme si pánvičku, rozpálíme a až je dno dostatečně zahřáté, tak postupně lijeme na pánvičku malé množství těsta, tak aby nám tvořilo kulaté lívanečky o průměru asi 8-10 cm.
- Jakmile máme lívanečky připravené můžeme začít s finální úpravou. Nesmíme zapomínat, že „oči jí první“, takže čím lépe bude vypadat finální úprava, tím nám bude i více chutnat. Fantazii se meze nekladou.
- V našem případě použijeme Bílý jogurt z Valašska, dozdobíme ovocem a můžeme podávat.
- Lívanečky si můžete dopřát během celého dne a nemusíte mít výčitky svědomí. Jsou vhodné nejen pro vydatnou snídaní, ale i chutnou svačinku.
Zdroj: http://www.mlekarna-valmez.cz/recepty/lehke-fitness-livanecky