Ořechovo-makový chléb bez kynutí

Ořechovo-makový chléb bez kynutí

Suroviny:

70 minut                             4 osoby 

300 ml vlažné vody
1 lžička krupicového cukru 
1 balení sušeného droždí 
400 g hladké mouky 
sůl 
2 lžíce celého máku 
50 g posekaných vlašských ořechů


Postup: 

Vodu, cukr a droždí rozmíchejte v míse, přidejte hladkou mouku a vypracujte těsto. Nakonec do těsta lehce vmíchejte celý mák a ořechy. Bochánek vložte do malé zapékací mísy vyložené pečicím papírem a  pečete v předehřáté troubě na 200 °C zhruba hodinu. Během pečení můžete občas potřít slanou vodou. Zda je chleba hotový poznáte pomocí špejle. Těsto nesmí lepit. Každá trouba peče jinak, a tak se může čas pečení lišit.

 

 

Více informací o naší české tradiční plodině a další makové recepty najdete na www.nasmodrymak.cz.

 

Ingredience: