Ořechovo-makový chléb bez kynutí
Suroviny:
70 minut 4 osoby
300 ml vlažné vody
1 lžička krupicového cukru
1 balení sušeného droždí
400 g hladké mouky
sůl
2 lžíce celého máku
50 g posekaných vlašských ořechů
Postup:
Vodu, cukr a droždí rozmíchejte v míse, přidejte hladkou mouku a vypracujte těsto. Nakonec do těsta lehce vmíchejte celý mák a ořechy. Bochánek vložte do malé zapékací mísy vyložené pečicím papírem a pečete v předehřáté troubě na 200 °C zhruba hodinu. Během pečení můžete občas potřít slanou vodou. Zda je chleba hotový poznáte pomocí špejle. Těsto nesmí lepit. Každá trouba peče jinak, a tak se může čas pečení lišit.
Více informací o naší české tradiční plodině a další makové recepty najdete na www.nasmodrymak.cz.
Ingredience: