Vrabci na pivu se špenátem
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 80 minut Náročnost: *
Ingredience:
700 g vepřového boku
lžička kmínu
1 cibule nahrubo
15 stroužků česneku
250 ml piva Monopol Karlík z Pivovaru Monopol s. r. o
700 g čerstvého špenátu
Postup:
- Maso si nakrájíme na větší kostky, osolíme, přidáme kmín, cibuli, 10 stroužků česneku na plátky a promícháme.
- Maso vysypeme na pekáč a podlijeme pivem.
- Vrabce pečeme na 160–180 °C hodinu a půl, dokud není maso měkké a zlatavé.
- V průběhu pečení maso přeléváme a obracíme.
- Zbylých 5 stroužků česneku si nakrájíme na plátky, dáme do velkého hrnce s olejem
a vypečeme do zlatova, česnek vytáhneme a na oleji orestujeme špenát zprudka. - Špenát osolíme a při servírování posypeme křupavým česnekem.
zdroj foto: regionalnipotravina.cz