Vrabci na pivu se špenátem

Vrabci na pivu se špenátem

 

Počet porcí: 4 porce  Doba přípravy: 80 minut  Náročnost: *

 

Ingredience:

700 g vepřového boku
lžička kmínu
1 cibule nahrubo
15 stroužků česneku
250 ml piva Monopol Karlík z Pivovaru Monopol s. r. o
700 g čerstvého špenátu

 

Postup:

  1. Maso si nakrájíme na větší kostky, osolíme, přidáme kmín, cibuli, 10 stroužků česneku na plátky a promícháme.
  2. Maso vysypeme na pekáč a podlijeme pivem.
  3. Vrabce pečeme na 160–180 °C hodinu a půl, dokud není maso měkké a zlatavé.
  4. V průběhu pečení maso přeléváme a obracíme.
  5. Zbylých 5 stroužků česneku si nakrájíme na plátky, dáme do velkého hrnce s olejem
    a vypečeme do zlatova, česnek vytáhneme a na oleji orestujeme špenát zprudka.
  6. Špenát osolíme a při servírování posypeme křupavým česnekem.

 

 

zdroj foto: regionalnipotravina.cz