Lokše s povidly a mákem
Suroviny
- Uvařené brambory 300 g
- Sůl dle chuti
- Mák mletý na posypání
- Švestková povidla slazená Hamé dle chuti
- Mouka hladká 100 g
- Máslo dle potřeby
- Cukr moučka na posypání
Slazená švestková povidla 440g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé
Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme (příp. prolisujeme). Necháme je vychladnout, přidáme mouku a sůl a vypracujeme hladké těsto. Utvoříme si váleček, který rozdělíme na 6 - 8 dílků. Každý díl vyválíme na placku silnou asi 2 - 3 mm (přiměřeně podsypáváme moukou). Pečeme na sucho na pánvi či litinovém plátu.
Upečené lokše omastíme máslem a přiklopíme miskou, aby zvláčněly.
Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/lokse-s-povidly-a-makem/2158
Ingredience: