Lokše s povidly a mákem

Lokše s povidly a mákem

Suroviny

  • Uvařené brambory 300 g
  • Sůl dle chuti
  • Mák mletý na posypání
  • Švestková povidla slazená Hamé dle chuti
  • Mouka hladká 100 g
  • Máslo dle potřeby
  • Cukr moučka na posypání

 

Slazená švestková povidla 440g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme (příp. prolisujeme). Necháme je vychladnout, přidáme mouku a sůl a vypracujeme hladké těsto. Utvoříme si váleček, který rozdělíme na 6 - 8 dílků. Každý díl vyválíme na placku silnou asi 2 - 3 mm (přiměřeně podsypáváme moukou). Pečeme na sucho na pánvi či litinovém plátu.

Upečené lokše omastíme máslem a přiklopíme miskou, aby zvláčněly. 

 

Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/lokse-s-povidly-a-makem/2158

 

Ingredience: