Perníkové minimuffiny s povidly
Suroviny
- Mouka polohrubá 400 g
- Kypřící prášek do perníku 1 ks
- Vejce 2 ks
- Mléko 200 ml
- Švestková povidla slazená Hamé 4 lžíce
- Cukr moučka 300 g
- Prášek do pečiva 0.5 ks
- Kakao 2 lžíce
- Olej slunečnicový 100 ml
- Perníkové koření 1 lžička
Slazená švestková povidla 440g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé
V misce promícháme mouku, cukr, prášek do perníku, prášek do pečiva, kakao a perníkové koření.
Nakonec přidáme vejce, mléko, olej, švestková povidla a důkladně promícháme.
Perník můžeme nalít do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy o rozměru zhruba 35x25 cm nebo můžeme použít formu na muffiny (těsto lijeme zhruba do poloviny výšky formy, hodně v troubě vyběhne).
Pečeme na 175 stupňů 35 - 40 minut.
Ingredience: