Linecké cukroví ze Světa zdraví
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g másla
- 50 g medu
- 1 žloutek
- Strouhaná kůra z půlky citrónu
- Kvalitní džem na slepení (rybíz višně)
Máslo, žloutek, citrónovou kůru a rozpuštný med utřeme do pěny a poté přidáme mouku. Vypracujeme vláčné těsto a necháme nejlépe přes noc odpočinou v lednici.
Po vytaření z lednice necháme těsto chvíli povolit, vyválíme na cca 3 mm vysoký plát a formičkami na linecké cukroví vykrajujeme kolečka, srdíčka, hvězdičky, apod. vždy v sudém počtu.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 10 minut. Upečené a vyhladné tvary slepujeme džemem. Linecké cukroví uschováme v chladu alespoň týden, aby se rozleželo.
Tip: Mouku můžeme vyměnit za kokosovou, pohankovou či jinou bezlepkovou variantu
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty
Ingredience: