Linecké cukroví ze Světa zdraví

Linecké cukroví ze Světa zdraví
  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g másla
  • 50 g medu
  • 1 žloutek
  • Strouhaná kůra z půlky citrónu
  • Kvalitní džem na slepení (rybíz višně)

 

Máslo, žloutek, citrónovou kůru a rozpuštný med utřeme do pěny a poté přidáme mouku. Vypracujeme vláčné těsto a necháme nejlépe přes noc odpočinou v lednici.

Po vytaření z lednice necháme těsto chvíli povolit, vyválíme na cca 3 mm vysoký plát a formičkami na linecké cukroví vykrajujeme kolečka, srdíčka, hvězdičky, apod. vždy v sudém počtu.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 10 minut. Upečené a vyhladné tvary slepujeme džemem. Linecké cukroví uschováme v chladu alespoň týden, aby se rozleželo.

 

Tip: Mouku můžeme vyměnit za kokosovou, pohankovou či jinou bezlepkovou variantu

 

Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty

 

 

Ingredience: