Jemný hráškový krém

Jemný hráškový krém
  • 50 g másla
  • 40 g cibule
  • 50 g pórku
  • 500 g hrášku
  • 100 ml 12% smetany
  • 15 ml olivového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru

V hrnci si rozpustíme máslo, orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli a pórek. 

Přidáme hrášek, ještě krátce restujeme a podlijeme vývarem.

Vaříme pouze krátce, 10 až 15 minut, aby hrášek neztratil barvu. 

Přidáme smetanu, rozmixujeme kuchyňským mixérem a pro větší jemnost přecedíme přes jemné sítko.

V případě potřeby dochutíme olivovým olejem nebo čerstvě mletým pepřem.

 

Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/jemny-hraskovy-krem

 

Ingredience: