Hustá famářská čočkovice

Hustá famářská čočkovice
  • 150 g zelené čočky
  • 150 g mrkve
  • 100 g řapíkatého celeru
  • hrst růžiček květáku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce bujonu Würzl
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kukuřičné hladké mouky
  • 1 lžička mořské soli

 

Čočku namočte na 2 – 5 hodin, propláchněte a vařte 30 minut do měkka.

Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte na kostky nakrájenou mrkev, celer, bylinky a rozetřený česnek a krátce osmahněte.

Zalijte vodou a ochuťte Würzlem a krátce povařte.

Přidejte růžičky květáku, opět povařte a nakonec vsypte uvařenou čočku i s vodou, ve které se čočka vařila.

Dle potřeby dochuťte a zahustěte kukuřičnou moukou rozmíchanou ve vodě. Krátce povařte.

Náš tip: Polévku můžete ochutit jablečným octem, přidat rostlinnou uzeninu.

 

Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/husta-farmarska-cockovice

 

Ingredience: