Hustá famářská čočkovice
- 150 g zelené čočky
- 150 g mrkve
- 100 g řapíkatého celeru
- hrst růžiček květáku
- 1 cibule
- 1 lžíce bujonu Würzl
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička drceného kmínu
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kukuřičné hladké mouky
- 1 lžička mořské soli
Čočku namočte na 2 – 5 hodin, propláchněte a vařte 30 minut do měkka.
Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte na kostky nakrájenou mrkev, celer, bylinky a rozetřený česnek a krátce osmahněte.
Zalijte vodou a ochuťte Würzlem a krátce povařte.
Přidejte růžičky květáku, opět povařte a nakonec vsypte uvařenou čočku i s vodou, ve které se čočka vařila.
Dle potřeby dochuťte a zahustěte kukuřičnou moukou rozmíchanou ve vodě. Krátce povařte.
Náš tip: Polévku můžete ochutit jablečným octem, přidat rostlinnou uzeninu.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/husta-farmarska-cockovice
Ingredience: