Steak, zeleninový kebab, rýže a kari omáčka

Steak, zeleninový kebab, rýže a kari omáčka

 

Co budete potřebovat:

1 balení (200 g) Slim Rice
260g steak
25g másla
6 žampionů, přepůlených
¼ cibule, nasekané
½ lžíce kari koření
1 lžička sušeného koriandru
2 lžíce plnotučného mléka
¼ jablko, nakrájené
¼ šálku hovězího vývaru
1 středně velká cibule, nakrájená na klínky
1 červená paprika, nakrájené na kostičky
½ zelené papriky, nakrájené na kostičky
2 lžíce olivového oleje
šťáva z 1 citronu
3 stroužky česneku, prolisované
15g čerstvého tymiánu, nasekaného
15g čerstvého rozmarýnu, nasekaného

Jak na to!

Grilovaný steak
Na másle a osmahněte 2 stroužky česneku a cibuli dozlatova. Vmíchejte koriandr a kari. Přidejte mléko a jablko. Povařte po dobu 10 minut za častého míchání. Přidejte vývar a duste 15 minut. Mezitím připravte na pánvi steak dle oblíbeného propečení, potřete omáčkou a podávejte.

Zeleninový kebab
Rozpalte gril na mírnou teplotu. Žampiony, cibuli a papriky napíchejte na špejli. V malé misce smíchejte olivový olej, 1 prolisovaný česnek, citronovou šťávu, tymián, rozmarýn, sůl a pepř. Potřete špízy směsí. Kebab položte na gril, často potírejte směsí z oleje. Grilujte, dokud houby nebudou důkladně tepelně upravené.

Dokončení pokrmu
Připravte Slim Rice dle pokynů na balení. Vysušte rýži smažením na suché pánvi, přidejte zbývající omáčku a ohřívejte. Podávejte se steakem a zeleninovým kebabem.

 

Zdroj: https://www.slimpasta.cz/recepty/slim-rice/hlavni-jidla

 

Ingredience: