Cizrnové karbanátky

Cizrnové karbanátky

Cizrnové karbanátky − falafel připravila Hana Konopková, výživová poradkyně NATRUHOUSE ve Znojmě Ingredience na 4 porce: 400 g konzerva cizrny (slitá) červená cibule 2 stroužky česneku vejce 2 lžíce hladké celozrnné mouky hrst nasekané čerstvé petrželky lžička mletého římského kmínu lžička mletého koriandru půl lžičky mletého chilli 2 lžíce oleje sůl pepř Postup: Cizrnu slijte, osušte a rozmačkejte. Smíchejte s nasekanou cibulí, utřeným česnekem, vejcem, moukou, nasekanou petrželkou a kořením. Dochuťte kmínem a solí. Těsto nechte odležet v chladničce, z hmoty pak rukama tvořte karbanátky. Na pánvi zahřejte olej a opékejte 3 minuty z každé strany do zlatova. Podávejte s pitou a listovými saláty.

Výživové hodnoty na 1 porci: 189 kcal Bílkoviny: 10 % Sacharidy: 84 % Tuky: 6 %

Ingredience: