Salát s krupkami vařenými v tomatové omáčce s jogurtovo-koriandrovou zálivkou
Kuchař: Josef Stružík
Suroviny:
150 g krupky lámanka
1 l zeleninového vývaru
200 g drcených rajčat
300 g mixu salátů
600 g lososa (filet s kůží)
200 g bílého Selského jogurtu Hollandia
1 svazek koriandru (čerstvý)
12 ks cherry rajčátek
tymián (čerstvý)
1 žlutá paprika
olivový olej
sůl, pepř
Postup:
- Drcená rajčata rozmixujeme ve vývaru, v něm uvaříme krupky s tymiánem.
- Nakrájíme žlutou papriku na proužky, rajčátka na čtvrtky a salát omyjeme.
- Hotové krupky necháme vychladnout. Filet z lososa nakrájíme na jednotlivé porce a lehce osolíme. Nařízneme kůži a rybu opečeme.
- Mix salátů naskládáme kolem talíře. Do středu dáme krupky a na ně položíme opečený filet z lososa.
- Z jogurtu si vytvoříme dresing. Rozmixujeme jej s nasekaným koriandrem a olivovým olejem. Dochutíme solí a pepřem a přidáme do salátu.
Více informací včetně videa s recepty najdete na www.hollandia.cz nebo na facebookovém profilu @HollandiaCZ.
Foto: Hollandia