Biftek se zeleninovými hranolky a domácím dresinkem
Ingredience:
- STEAK
- 90 g hovězího masa na steak
- 2 PL ml olivového oleje
- špetka soli
- špetka pepře
- DRESING
- 45 g zakysané smetany
- 1 malý stroužek česneku
- 1 ČL najemno nasekané pažitky
- HRANOLKY
- 150 g mrkve
- 150 g červené řepy
Postup:
Mrkev s řepou zbavíme slupky, nakrájíme na hranolky a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme polovinou oleje a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 30 minut. Po upečení osolíme.
Maso lehce naklepeme, opepříme, potřeme trochou oleje a necháme chvilku odležet. Poté ho na zbytku oleje opečeme po obou stranách a osolíme.
Mezitím do zakysané smetany prolisujeme česnek, přidáme nasekanou pažitku a podle chuti osolíme a opepříme. Maso se zeleninou podáváme s domácím dresingem.
Zdroj: www.svet-zdravi.cz/recepty/biftek-se-zeleninovymi-hranolky-a-domacim-dresingem
Ingredience: