Rybízové víno
přísady
- 2 l rybízové šťávy
- 4 l vody
- 1 kg Korunního cukru krupice
- 1 malý kousek celé skořice
- 4 hřebíčky
příprava
Rybízovou šťávu smícháme se studenou vodou a cukrem krupicí, přidáme koření a nalejeme do velké sklenice, přičemž sklenici naplníme tak, aby hladina sahala na šířku prstu pod hrdlem. Uzavřeme korkovou zátkou a protřepeme, aby se cukr rozpustil. Do zátky nasadíme vodou naplněnou kvasnou trubku, která se však nesmí dostat do styku s ovocnou šťávou. Následně sklenice odložíme na chladné a tmavé místo. Po 6 až 8 týdnech, když skončí proces kvašení, stočíme čisté víno do vysterilizovaných sklenic, vzduchotěsně uzavřeme a před otevřením ještě minimálně dva měsíce necháme stát na tmavém a chladném místě.
Tip! Během chladných zimních večerů si můžete vychutnat rybízový punč:
- 3/4 l rybízového vína
- 3/4 l rybízového sirupu
- 1/8 l koňaku
- 2 balíčky koření na svařené víno
Všechno pomalu ohřejeme, ale nevařte. Přidejte šťávu z ½ citrónu a podle chuti oslaďte Korunním cukrem kandys hnědým.
Zdroj: www.korunnicukr.cz/recepty/recipe-detail/rybizove-vino/
Ingredience: