Matcha Cheesecake s Černým Sezamem
Ingredience
LÍSKOOŘÍŠKOVÝ KORPUS:
- 2/3 šálku lískových oříšků (opečené a hrubě nasekané)
- 6 lžic studeného nesoleného másla (nakrájeného na malé kousky)
- 3/4 šálku + 2 lžíce hladké mouky
- 1/3 šálku cukru krystal
- 1 lžička soli
NÁPLŇ:
- 470 ml smetanového sýru (v pokojové teplotě)
- 1 šálek zakysané smetany (v pokojové teplotě)
- 1 šálek cukru
- 1 polévková lžíce vanilkového extraktu
- 2 velká vejce (v pokojové teplotě)
- 8 g Matcha Tea
- 1/3 šálku prášku z černého sezamu
Postup
Předehřejeme troubu na 175 °C. Vymažeme pečicí formu o průměru 20 cm.
KORPUS:
- Smícháme v kuchyňském robotu všechny korpusové ingredience, aby výsledná směs připomínala hrubou moučku.
- Směs natlačíme na dno připravené pečicí formy.
- Pečeme 15–18 minut, pak jej dáme stranou vychladnout.
- Snížíme teplotu trouby na 150 °C.
NÁPLŇ:
- Stolním mixérem smícháme dohromady smetanový sýr, zakysanou smetanu, cukr a vanilkový extrakt.
- Přidáme postupně vejce a mixujeme další 2 minuty, aby se vše dobře smíchalo.
- Rozdělíme těstíčko na dva stejné díly.
- Do jednoho dílu přidáme 3 sáčky Matcha Tea a do druhého dílu prášek z černého sezamu.
- Důkladně smícháme.
- Nalijeme náplň s černým sezamem do připravené pečicí formy.
- Náplň s matcha naneseme velkou lžící navrch.
- Nožem zatočíme směs dohromady.
- Vložíme cheesecake doprostřed trouby.
- Umístíme mělký pekáč plný vody na dno trouby.
- Pečeme hodinu, nebo dokud se okraj cheesecaku nenafoukne, i když se jeho střed bude zdát vlhký.
- Vypneme troubu a lehce pootevřeme dvířka, cheesecake necháme v troubě zcela zchladnout (alespoň hodinu).
- Vyjmeme cheesecake z trouby a přes noc dáme vychladit.
- Před podáváním posypeme cheesecake jedním sáčkem Matcha Tea.
Zdroj: www.matchatea.cz/recept-matcha-cheesecake-s-cernym-sezamem
Ingredience: