Jáhlový salát s jogurtovou zálivkou

Jáhlový salát s jogurtovou zálivkou

Jáhlový salát s jogurtovou zálivkou připravila Hana Konopková, výživová poradkyně NATURHOUSE ve Znojmě Ingredience na 2 porce: 200 g uvařených jáhel 2 barevné papriky menší čerstvá okurka červená cibule 3 rajčata pepř sůl worcestrová omáčka bílý jogurt lžička francouzské hořčice trocha stévie trocha citronové šťávy směs čerstvých (sušených) bylinek Postup: Všechnu zeleninu nakrájejte, smíchejte s uvařenými jáhly, ochuťte worcestrovou omáčkou, solí a pokapejte olejem. Do jogurtu přidejte hořčici, stévii, citronovou šťávu a jemně nasekané bylinky. Připravenou zálivkou polijte porce salátu přímo na talířích nebo zálivku do salátu zamíchejte. Salát podávejte zdobený čerstvými bylinkami.

Výživové hodnoty na 1 porci: 255 kcal Bílkoviny: 19 % Sacharidy: 68 % Tuky: 13 %

Ingredience: