Kachní stehno se zelím a řepou
INGREDIENCE
- 2 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)
- 350 g kachního stehna
- 1 velká hlávka červeného zelí
- 50 g másla
- 2 badyány
- 2 svitky skořice
- 1 velká cibule (nejlépe červená)
- 3 lžíce cukru
- 100 ml červeného vinného octa
- kůra a šťáva z 1 pomeranče
- 2 jablka, oloupaná, na plátky
- 6 (klidně i víc) lžic čerstvě nastrouhaného křenu
- hrst nasekaných lístků petrželky
- sůl a pepř
POSTUP
- Kachní stehna omyjeme, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme a trochu podlijeme. Přiklopíme druhým pekáčem a necháme při 180–200 stupních péci 60 min.
- Po 60 min odklopíme, popřípadě podlijeme, zvýšíme teplotu na 250–270 stupňů tak na 30 min. Po 20 min potřeme stehna medem a pečeme ještě 10 min dokřupava.
- Mezitím, co se nám peče kachna, ze zelí odstraníme vnější listy a rozkrojíme hlávku na čtvrtky. Ty nakrájíme hodně najemno.
- Máslo rozehřejme v kastrolu, aby začalo pěnit. Přidáme badyán i skořici a necháme ještě chvilku pěnit.
- Vsypeme pokrájenou cibuli, okapanou Strouhanou řepu Bonduelle Vapeur, zelí, posypeme cukrem a přelijeme octem i pomerančovou šťávou. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Poté zakryjeme a na mírném plameni vše dusíme asi tři čtvrtě hodiny. Občas promícháme.
- Do zelí přimícháme jablka a dusíme ještě další tři čtvrtě hodiny, až bude vše pěkně měkké.
- Nakonec do zelí vmíchejte polovinu křenu a přesuňte na servírovací mísu.
- Zbylý křen promícháme s petrželkou a pomerančovou kůrou a touto směsí zelí před podáváním posypeme.
- Podáváme spolu s upečenou kachnou.
- BON APPÉTIT!
zdroj: bonduelle.cz/recepty/kachni-stehno-se-zelim-a-repou/
Ingredience: