Kachní stehno se zelím a řepou

Kachní stehno se zelím a řepou

INGREDIENCE

  • 2 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)
  • 350 g kachního stehna
  • 1 velká hlávka červeného zelí
  • 50 g másla
  • 2 badyány
  • 2 svitky skořice
  • 1 velká cibule (nejlépe červená)
  • 3 lžíce cukru
  • 100 ml červeného vinného octa
  • kůra a šťáva z 1 pomeranče
  • 2 jablka, oloupaná, na plátky
  • 6 (klidně i víc) lžic čerstvě nastrouhaného křenu
  • hrst nasekaných lístků petrželky
  • sůl a pepř

POSTUP

  1. Kachní stehna omyjeme, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme a trochu podlijeme. Přiklopíme druhým pekáčem a necháme při 180–200 stupních péci 60 min.
  2. Po 60 min odklopíme, popřípadě podlijeme, zvýšíme teplotu na 250–270 stupňů tak na 30 min. Po 20 min potřeme stehna medem a pečeme ještě 10 min dokřupava.
  3. Mezitím, co se nám peče kachna, ze zelí odstraníme vnější listy a rozkrojíme hlávku na čtvrtky. Ty nakrájíme hodně najemno.
  4. Máslo rozehřejme v kastrolu, aby začalo pěnit. Přidáme badyán i skořici a necháme ještě chvilku pěnit.
  5. Vsypeme pokrájenou cibuli, okapanou Strouhanou řepu Bonduelle Vapeur, zelí, posypeme cukrem a přelijeme octem i pomerančovou šťávou. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Poté zakryjeme a na mírném plameni vše dusíme asi tři čtvrtě hodiny. Občas promícháme.
  6. Do zelí přimícháme jablka a dusíme ještě další tři čtvrtě hodiny, až bude vše pěkně měkké.
  7. Nakonec do zelí vmíchejte polovinu křenu a přesuňte na servírovací mísu.
  8. Zbylý křen promícháme s petrželkou a pomerančovou kůrou a touto směsí zelí před podáváním posypeme.
  9. Podáváme spolu s upečenou kachnou.
  10. BON APPÉTIT!

 

 

zdroj: bonduelle.cz/recepty/kachni-stehno-se-zelim-a-repou/

 

 

Ingredience: