Řepný burger
INGREDIENCE
- 2 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)
- 1 balení Bonduelle cizrny nebo čočky Vapeur (425 ml)
- 2 stroužky česneku
- 3 PL ovesných vloček
- 2 vejce, lehce našlehaná
- 2 PL olivového oleje
- 2 oranžové papriky, nakrájené na kolečka
- 1 avokádo, nakrájené na tenké plátky
- 100 g sušených rajčat
- 75 g nakládané okurky, nakrájené na kolečka
- sůl, pepř
- ledový salát
- 4 bulky, rozpůlené
- dresink dle chuti
POSTUP
- Strouhanou řepu Bonduelle Vapeur slijeme a vytlačíme co nejvíce vody (bude jí tam hodně), pak přemístíme do čisté mísy.
- Cizrnu nebo čočku Bonduelle Vapeur propláchneme vodou a přidáme ji do mísy spolu s jemně nastrouhaným česnekem, solí a pepřem.
- V kuchyňském robotu rozemeleme ovesné vločky a přidáme je k připravené směsi spolu s našlehaným vejcem, rukama promícháme.
- Hotovou směs rozdělíme do 4 rovnoměrných kuliček a stlačíme je tak, aby se nám vytvořila placička.
- Následně si na velké pánvi rozehřejeme olej a smažíme vytvořené plačičky asi 8 min z každé strany.
- Spodní část bulky potřeme dresinkem a začneme vrstvit jednotlivé ingredience. Nejprve kolečko papriky, pak osmaženou řepnou placičku, na to dáme plátek avokáda, rajčata, okurky a nahoru druhou půlku bulky, kterou jsme také namazali dresikem.
- Aby burger krásně držel pohromadě, propíchneme ho špejlí.
- BON APPÉTIT!
zdroj: bonduelle.cz/recepty/repny-burger/
Ingredience: