Řepný burger

Řepný burger

INGREDIENCE

  • 2 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)
  • 1 balení Bonduelle cizrny nebo čočky Vapeur (425 ml)
  • 2 stroužky česneku
  • 3 PL ovesných vloček
  • 2 vejce, lehce našlehaná
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 oranžové papriky, nakrájené na kolečka
  • 1 avokádo, nakrájené na tenké plátky
  • 100 g sušených rajčat
  • 75 g nakládané okurky, nakrájené na kolečka
  • sůl, pepř
  • ledový salát
  • 4 bulky, rozpůlené
  • dresink dle chuti

POSTUP

  1. Strouhanou řepu Bonduelle Vapeur slijeme a vytlačíme co nejvíce vody (bude jí tam hodně), pak přemístíme do čisté mísy.
  2. Cizrnu nebo čočku Bonduelle Vapeur propláchneme vodou a přidáme ji do mísy spolu s jemně nastrouhaným česnekem, solí a pepřem.
  3. V kuchyňském robotu rozemeleme ovesné vločky a přidáme je k připravené směsi spolu s našlehaným vejcem, rukama promícháme.
  4. Hotovou směs rozdělíme do 4 rovnoměrných kuliček a stlačíme je tak, aby se nám vytvořila placička.
  5. Následně si na velké pánvi rozehřejeme olej a smažíme vytvořené plačičky asi 8 min z každé strany.
  6. Spodní část bulky potřeme dresinkem a začneme vrstvit jednotlivé ingredience. Nejprve kolečko papriky, pak osmaženou řepnou placičku, na to dáme plátek avokáda, rajčata, okurky a nahoru druhou půlku bulky, kterou jsme také namazali dresikem.
  7. Aby burger krásně držel pohromadě, propíchneme ho špejlí.
  8. BON APPÉTIT!

 

zdroj: bonduelle.cz/recepty/repny-burger/

 

 

Ingredience: