Bulgur s červenou řepou
INGREDIENCE
- 1 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)
- 150 g bulguru
- ¼ dýně hokaido nebo máslové nebo muškátové
- balkánský sýr (feta)
- svazek hladkolisté petrželky
- olivový olej
- rozmarýn, sůl
POSTUP
- Bulgur uvaříme podle návodu v osolené vodě a necháme dojít pod pokličkou.
- Strouhanou řepu Bonduelle Vapeur slijeme a dáme do velké mísy.
- Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky, promícháme s olejem a rozmarýnem a dáme péct na cca 25 min při 170 °C. Asi 10 min před dopečením, rozdrobíme na dýni sýr.
- Upečenou dýni přimícháme k řepě, poté přidáme i hotový bulgur.
- Osolíme, opepříme, zakápneme citrónovou šťávou, přidáme nasekanou petrželku a ještě jednou promícháme.
- Podle sezóny můžeme vmíchat rukolu nebo jinou zeleninu.
- BON APPÉTIT!
zdroj: bonduelle.cz/recepty/bulgur-s-cervenou-repou-a-dyni/
Ingredience: