Bulgur s červenou řepou

Bulgur s červenou řepou

INGREDIENCE

  • 1 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)
  • 150 g bulguru
  • ¼ dýně hokaido nebo máslové nebo muškátové
  • balkánský sýr (feta)
  • svazek hladkolisté petrželky
  • olivový olej
  • rozmarýn, sůl

POSTUP

  1. Bulgur uvaříme podle návodu v osolené vodě a necháme dojít pod pokličkou.
  2. Strouhanou řepu Bonduelle Vapeur slijeme a dáme do velké mísy.
  3. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky, promícháme s olejem a rozmarýnem a dáme péct na cca 25 min při 170 °C. Asi 10 min před dopečením, rozdrobíme na dýni sýr.
  4. Upečenou dýni přimícháme k řepě, poté přidáme i hotový bulgur.
  5. Osolíme, opepříme, zakápneme citrónovou šťávou, přidáme nasekanou petrželku a ještě jednou promícháme. 
  6. Podle sezóny můžeme vmíchat rukolu nebo jinou zeleninu.
  7. BON APPÉTIT!

 

zdroj: bonduelle.cz/recepty/bulgur-s-cervenou-repou-a-dyni/

 

Ingredience: