Vepřová krkovice v rajčatové omáčce a zeleninové nudle
INGREDIENCE
- 150 g cukety
- 150 g mrkve
- 75 g vepřové krkovice bez kosti
- 1 stroužek česneku
- 20 g cibule
- 50 g cherry rajčátek
- 10 g rajčatového protlaku
- 80 g petržele
- 15 ml olivového oleje
- 12 g parmezánu
- větvička čerstvé bazalky (nebo ½ ČL sušené)
- sůl, pepř
POSTUP
V hluboké pánvi rozpálíme olej a zpěníme rozmáčknutý stroužek česneku a nadrobno nakrájenou cibulku. Poté přidáme i na kostky nakrájené maso a restujeme tak, aby se zatáhlo. Pak jej osolíme, opepříme a přidáme protlak, nakrájená cherry rajčata a najemno nasekanou bazalku (snítku si dáme stranou na ozdobu). Směs podlijeme trochou vody a necháme pod pokličkou probublávat přibližně 30 minut, dokud není maso měkké.
Mezitím si omyjeme cuketu a oškrábeme mrkev s petrželí a pomocí škrabky vše nastrouháme na nudle. Zeleninové nudle vhodíme do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a 1–2 minuty povaříme. Poté je scedíme a přendáme na talíř.
Navršíme na ně omáčku s masem, posypeme strouhaným parmezánem a ozdobíme bazalkou.
zdroj: www.svet-zdravi.cz/recepty/veprova-krkovice-v-rajcatove-omacce-a-zeleninove-nudle
Ingredience: