Vepřová krkovice v rajčatové omáčce a zeleninové nudle

Vepřová krkovice v rajčatové omáčce a zeleninové nudle

INGREDIENCE

  • 150 g cukety
  • 150 g mrkve
  • 75 g vepřové krkovice bez kosti
  • 1 stroužek česneku
  • 20 g cibule
  • 50 g cherry rajčátek
  • 10 g rajčatového protlaku
  • 80 g petržele
  • 15 ml olivového oleje
  • 12 g parmezánu
  • větvička čerstvé bazalky (nebo ½ ČL sušené)
  • sůl, pepř

POSTUP

V hluboké pánvi rozpálíme olej a zpěníme rozmáčknutý stroužek česneku a nadrobno nakrájenou cibulku. Poté přidáme i na kostky nakrájené maso a restujeme tak, aby se zatáhlo. Pak jej osolíme, opepříme a přidáme protlak, nakrájená cherry rajčata a najemno nasekanou bazalku (snítku si dáme stranou na ozdobu). Směs podlijeme trochou vody a necháme pod pokličkou probublávat přibližně 30 minut, dokud není maso měkké. 

Mezitím si omyjeme cuketu a oškrábeme mrkev s petrželí a pomocí škrabky vše nastrouháme na nudle. Zeleninové nudle vhodíme do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a 1–2 minuty povaříme. Poté je scedíme a přendáme na talíř. 

Navršíme na ně omáčku s masem, posypeme strouhaným parmezánem a ozdobíme bazalkou.

 

 

zdroj: www.svet-zdravi.cz/recepty/veprova-krkovice-v-rajcatove-omacce-a-zeleninove-nudle

 

 

Ingredience: