Tousty plné bílkovin

 

Suroviny:

  • 4 plátky večerního chleba
  • 50 g uzeného lososa
  • 30 g sýru Philadelphia
  • 10 g nastrouhaného čedaru

Omáčka:

  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup:

Jako první si připravíme omáčku. Med v tekutém stavu (pokud není, rozpustíme ve vodní lázni), hořčici a olej smícháme dohromady, tak aby vznikla jednotná tekutina. Večerní chlebík si pomažeme čerstvým sýrem, poklademe plátky lososa a posypeme nastrouhaným čedarem. Další chlebík si pomažeme připravenou omáčkou. Tyto dvě části spojíme do jedná a pečeme v toustovači po dobu 5 minut.

TIP: Před tím, než toust vložíme do toustovače, pomažeme jej v tenké vrstvě máslem. To vytvoří krásnou máslovou krustu.

 

Zdroj: PRIMULUS

 

Ingredience:

losos uzený