Tousty plné bílkovin
Suroviny:
- 4 plátky večerního chleba
- 50 g uzeného lososa
- 30 g sýru Philadelphia
- 10 g nastrouhaného čedaru
Omáčka:
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce olivového oleje
Postup:
Jako první si připravíme omáčku. Med v tekutém stavu (pokud není, rozpustíme ve vodní lázni), hořčici a olej smícháme dohromady, tak aby vznikla jednotná tekutina. Večerní chlebík si pomažeme čerstvým sýrem, poklademe plátky lososa a posypeme nastrouhaným čedarem. Další chlebík si pomažeme připravenou omáčkou. Tyto dvě části spojíme do jedná a pečeme v toustovači po dobu 5 minut.
TIP: Před tím, než toust vložíme do toustovače, pomažeme jej v tenké vrstvě máslem. To vytvoří krásnou máslovou krustu.
Zdroj: PRIMULUS