Čokoládové bábovky s pistáciemi
Ingredience:
- 100 g hořké čokolády na vaření
- 130 g měkkého másla
- Sůl
- 60 g vanilkového cukru
- 6 žloutků
- 150 g mletých mandlí
- 25 g mouky
- 6 bílků
- 100 g Bio cukru z řady Korunní cukr
Poleva:
- 180 g hořké čokolády na vaření
- 180 g másla
- máslo a mouka na vysypání formiček
- 4 PL nasekaných pistácií na posypání
Formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Máslo se solí a vanilkovým cukrem utřeme do pěny. Přidáme žloutky a vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Mleté mandle promícháme s moukou a přidáme k hmotě. Z bílků a Bio cukru vyšleháme sníh a opatrně přimícháme k hmotě. Naplníme do připravených formiček a při teplotě 170 °C pečeme přibližně 50 minut (v závislosti na velikosti formiček). Upečené bábovky vyklopíme a necháme vychladnout. Mezi tím si uděláme polevu.
Čokoládu a máslo odděleně rozpustíme ve vodní lázni na teplotu, tak, aby se dala snést na rtech. Obě tekuté přísady smícháme a polevou polijeme bábovky. Povrch posypeme pistáciemi.
Zdroj: Shutterstock/Moravskoslezské cukrovary, a. s.
Ingredience: