Čokoládové bábovky s pistáciemi

Čokoládové bábovky s pistáciemi

Ingredience:

  • 100 g hořké čokolády na vaření
  • 130 g měkkého másla
  • Sůl
  • 60 g vanilkového cukru
  • 6 žloutků
  • 150 g mletých mandlí
  • 25 g mouky
  • 6 bílků
  • 100 g Bio cukru z řady Korunní cukr

Poleva:

  • 180 g hořké čokolády na vaření
  • 180 g másla
  • máslo a mouka na vysypání formiček
  • 4 PL nasekaných pistácií na posypání

Formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Máslo se solí a vanilkovým cukrem utřeme do pěny. Přidáme žloutky a vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Mleté mandle promícháme s moukou a přidáme k hmotě. Z bílků a Bio cukru vyšleháme sníh a opatrně přimícháme k hmotě. Naplníme do připravených formiček a při teplotě 170 °C pečeme přibližně 50 minut (v závislosti na velikosti formiček). Upečené bábovky vyklopíme a necháme vychladnout. Mezi tím si uděláme polevu.

Čokoládu a máslo odděleně rozpustíme ve vodní lázni na teplotu, tak, aby se dala snést na rtech. Obě tekuté přísady smícháme a polevou polijeme bábovky. Povrch posypeme pistáciemi.

 

 

Zdroj: Shutterstock/Moravskoslezské cukrovary, a. s.

 

Ingredience: