Jahodové srdíčka s Kysanou smetanou z Valašska

Jahodové srdíčka s Kysanou smetanou z Valašska

Ingredience                            

Těsto
150 g hladké mouky
250 g cukru krystal
1/2 prášku do pečiva
5 vajec
5 polévkových lžic horké vody
máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu

Krém

2 Kysané smetany z Valašska
1 Čerstvá smetana ke šlehání z Valašska (případně lze použít jinou)
cukr moučka dle chuti

Na dozdobení

jahody. 2 želatiny

Postup

Na těsto si připravíme velký plech s vyšším okrajem, který vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Žloutky, cukr a horkou vodu ušleháme do pěny a pomalu přidáváme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílku si připravíme sníh, který pomalu vmícháme do těsta. Pečeme cca. 10 minut. Piškot necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém následujícím způsobem. Čerstvou smetanu z Mlékárny Valašské Meziříčí ušleháme do tuha. Pomalu do ní vmícháme Kysané smetany z Mlékárny Valašské Meziříčí a dochutíme cukrem. Krém natřeme na vychladlý piškot a dozdobím jahodami. Na závěr přelijeme želatinou, kterou jsme si připravili dle návodu. Necháme chladit do druhého dne a poté vykrajujeme formičkou srdíčka.

 

 

Ingredience: