1 konzervacizrny nebo adekvátní množství sušené cizrny
2 stroužkyčesneku
Příprava
Pokud budeme používat cizrnu sušenou, uvaříme ji předem podle návodu na obalu, propláchneme a pak se teprve pustíme do přípravy pórkové polévky.
Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 2 cm.
Quinou dáme do hrnku a zalijeme cca 1 dcl vody a promícháme, aby byla zrnka ponořená - je dobré ji nechat nejprve 5 minut nabobtnat.
V kastrolu si rozpustíme máslo, dáme na něj pórek i brambory a oboje společně cca 5 minut opékáme. Pak zalijeme 0,8 l vroucí vody, přidáme namočenou quinou, sůl, pepř, muškátový oříšek, chilli a karí. Z cizrny slijeme tekutinu a pak cizrnu přidáme do hrnce.
Vše společně necháme vařit 15 minut. Poté přidáme prolisovaný česnek a necháme ještě přejít varem. Ochutnáme a můžeme osolit a přikořenit, je-li třeba.