Italská pizza
Suroviny
- Droždí 20 g
- Rukola 2 hrsti
- Vlažná voda 150 ml
- Šunka sušená 8 plátků
- Sůl 1 lžička
- Sýr parmezán 60 g
- Mouka hladká 300 g
- Rajčatový protlak OTMA 70 g
Postup:
Troubu rozpalte na 200 °C.
Mouku osolte a prosijte do mísy. Droždí dejte do vody a promíchejte. Kvásek vlijte do mouky a zapracujte. Těsto hněťte tak dlouho dokud není zcela hladké a přestane se přichytávat ke stěnám mísy. Připravené těsto přikryjte utěrkou a nechte 30 minut kynout.
Těsto opět prohněťte, rozpulte a na pomoučněné pracovní desce vytvarujte dvě pizzy. Kromě okrajů potřete celou protlakem. Poklaďte natrhanou sušenou šunkou a posypte polovinou parmezánu. Dejte péct do trouby, dokud nezačnou zlatavět okraje (cca 10 minut).
Vyndejte, nakrájejte na osminky, posypte zbylým parmazánem a ozdobte rukolou.
Zdroj: www.receptyschuti.cz/recept/italska-pizza/2332