Krůtí stehno s hráškem
Množství na 10 porcí:
- 100 g Kuřecí žaludky
- 4000 g Krůtí spodní stehno s kostí a kůží
- 100 g Fazolové lusky celé XXL Bonduelle
- 100 g Hrášek cukrový celé lusky Bonduelle
- 1500 g Hráškové pyré Bonduelle
- 200 ml Olej slunečnicový
- 50 ml Olej olivový extra panenský
- 50 g Sůl jedlá jodovaná
- 10 g Kuře křupavé kořenící sůl
- 100 g Máslo – české
- 50 ml Citronová šťáva
- 0,01 g Vanilka lusky
- 50 g Mix salátových listů
- 20 g Salát řeřicha
Krůtí stehno očistíme, omyjeme a osušíme. Je dobré ho nasolit a opepřit den předem. Pomalu pečeme při 120 °C do měkka a před servírováním opečeme kůži pěkně do křupava, stehno pečeme společně s kuřecími žaludky. Před koncem pečení přidáme máslo. Hráškové pyré pouze ohřejeme, dochutíme solí, bílým pepřem a zrníčky čerstvé vanilky. Celé jídlo doplníme fazolovými lusky, cukrovým hráškem a vše dochutíme olivovým olejem a citrónovou šťávou. Pro mnohé je tmavé maso stehen to nejlepší. Pečení s kostí mu dodá ještě výraznější chuť a zelenina potřebný šmrnc a svěžest.
zdroj: www.skolaplnazdravi.cz/recepty/kruti-stehno-s-hraskem