Denně vám tu předkládám recepty na něco k zakousnutí. Dnes jsem ale sáhla opět do babiččina deníčku a vytáhla z něho recept na domácí becherovku. Všichni, co ji kdy okusili byli nadšeni. Dokonce i vášniví milovníci pravé Becherovky. Jaká je? Vyzkoušejte ji s námi.
[capt
Denně vám tu předkládám recepty na něco k zakousnutí. Dnes jsem ale sáhla opět do babiččina deníčku a vytáhla z něho recept na domácí becherovku. Všichni, co ji kdy okusili byli nadšeni. Dokonce i vášniví milovníci pravé Becherovky. Jaká je? Vyzkoušejte ji s námi.
[caption id="attachment_19619" align="aligncenter" width="270"]

Ilustrační foto. Zdroj: wikimedia.org[/caption]
Suroviny:
- 2 lžičky Stomaranu (čaj dostupný v každé lékárně)
- 1 l vodky
- 1 ks celé skořice
- 5 ks hřebíčku
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 lžíce cukru
Příprava:
Všechny přísady dáme do alkoholu, promícháme a necháme stát alespoň 2 dny.
Po odstátí becherovku scedíme (přefiltrujeme) a uložíme do vhodné láhve na málo dostupné místo, to aby nám dlouho vydržela. Nejlépe uložíme domácí becherovku do tmavé komory.
Čekali jste snad něco složitějšího? Příprava je nadmíru jednoduchá a výsledný efekt je více, než dokonalý. Má výraznou chuť a rozhodně se nemusíte bát s ní pohostit veškeré své hosty!
Děláte ji také doma? Shoduje se váš recept s naším, nebo máte nějaké osvědčené triky na vylepšení?
Další recepty hledejte na
http://recepty.dokonalazena.cz/.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)