Domácí becherovka? Lepší, než z obchodu!

Domácí becherovka? Lepší, než z obchodu!

Denně vám tu předkládám recepty na něco k zakousnutí. Dnes jsem ale sáhla opět do babiččina deníčku a vytáhla z něho recept na domácí becherovku. Všichni, co ji kdy okusili byli nadšeni. Dokonce i vášniví milovníci pravé Becherovky. Jaká je? Vyzkoušejte ji s námi. [capt


Denně vám tu předkládám recepty na něco k zakousnutí. Dnes jsem ale sáhla opět do babiččina deníčku a vytáhla z něho recept na domácí becherovku. Všichni, co ji kdy okusili byli nadšeni. Dokonce i vášniví milovníci pravé Becherovky. Jaká je? Vyzkoušejte ji s námi. [caption id="attachment_19619" align="aligncenter" width="270"]450px-Becherovka_bottle Ilustrační foto. Zdroj: wikimedia.org[/caption]

Suroviny:

  • 2 lžičky Stomaranu (čaj dostupný v každé lékárně)
  • 1 l vodky
  • 1 ks celé skořice
  • 5 ks hřebíčku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 lžíce cukru

Příprava:

Všechny přísady dáme do alkoholu, promícháme a necháme stát alespoň 2 dny. Po odstátí becherovku scedíme (přefiltrujeme) a uložíme do vhodné láhve na málo dostupné místo, to aby nám dlouho vydržela. Nejlépe uložíme domácí becherovku do tmavé komory. Čekali jste snad něco složitějšího? Příprava je nadmíru jednoduchá a výsledný efekt je více, než dokonalý. Má výraznou chuť a rozhodně se nemusíte bát s ní pohostit veškeré své hosty! Děláte ji také doma? Shoduje se váš recept s naším, nebo máte nějaké osvědčené triky na vylepšení? Další recepty hledejte na http://recepty.dokonalazena.cz/. Markét ,)