Jste milovníci paštiky? Vyzkoušejte její přípravu doma!

Jste milovníci paštiky? Vyzkoušejte její přípravu doma!

Já osobně jsem nikdy nebyla milovníkem paštiky, spíše naopak. Vyhýbala jsem se jí obloukem. Asi před pěti lety jsem byla na návštěvě u známého, který nám naservíroval domácí a já, abych neurazila, jsem ochutnala. Od té doby se právě paštika stala nedílnou součástí mého


Já osobně jsem nikdy nebyla milovníkem paštiky, spíše naopak. Vyhýbala jsem se jí obloukem. Asi před pěti lety jsem byla na návštěvě u známého, který nám naservíroval domácí a já, abych neurazila, jsem ochutnala. Od té doby se právě paštika stala nedílnou součástí mého jídelníčku. Jak si připravit domácí? Je to snadné. 

makemeahomechef com

Suroviny:

  • 500 g kuřecích jater
  • 150 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší cibule
  • 2 snítky tymiánu
  • špetka koření pěti vůní
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky černého pepře
  • 2 lžíce smetany
  • 2 špetky červené papriky
  • rozmarýn
 

Příprava:

Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při zmáčknutí musí zůstat pružná). Směs dáme do kuch. robotu a promixujeme na pastu. Přidáme máslo, smetanu, dosolíme a znovu promixujeme. Paštiku propasírujeme přes síto, aby byla hladká. Rozdělíme do mističek, uhladíme. Rozpustíme si 50 g másla a paštiku tím zalijeme. Pro ozdobu přidáme snítku tymiánu nebo rozmarýn - čerstvý! Dáme do ledničky ztuhnout. Čekali jste něco komplikovaného? Tak to jste se spletli. V jednoduchosti je krása a právě proto u mě tento recept vítězí. Máte svůj osvědčený recept, se kterým se chcete pochlubit? Sem s ním. Více receptů najdete v blogu a také zde: http://recepty.dokonalazena.cz/   Markét ,)