Stará dobrá bublanina. Jak na ní?

Stará dobrá bublanina. Jak na ní?

Minulý víkend jsme se u prarodičů vrhli na otrhávání třešní, jelikož se místní kosáci rozhodli, že nám od nich pomůžou. To jsme nemohli dopustit, protože co by to bylo léto, bez klasické bublaniny? Třešně byly zachráněny a bublanina je právě na stole. Upečte si jí také


Minulý víkend jsme se u prarodičů vrhli na otrhávání třešní, jelikož se místní kosáci rozhodli, že nám od nich pomůžou. To jsme nemohli dopustit, protože co by to bylo léto, bez klasické bublaniny? Třešně byly zachráněny a bublanina je právě na stole. Upečte si jí také!

mimibazar

Suroviny:

  • 4 ks vajec
  • 200 g moučkového cukru
  • 200 g polohrubé mouky
  • 4 lžíce vody
  • 1 lžíce kakaa
  • třešně

Příprava:

Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem a postupně přidáváme také vodu. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč (nebo menší plech), poklademe vypeckovanými třešněmi a dáme péct do předehřáté trouby. Upečený moučník pocukrujeme. Tuhle buchtu pekla má babička snad už odpradávna a já se na ní rok co rok vždy těšila. Co vy? Také si nedokážete představit léto bez bublaniny? Podělte se s námi o své názory v diskuzi. Markét ,)