Piškotová roláda, podle babičky? Ta nikdy nezklame!

Piškotová roláda, podle babičky? Ta nikdy nezklame!

V těhotenství se mi často mění chutě. Jednou mám potřebu jíst ovoce, jindy maso a příště zase třeba sladké, nebo zeleninu. A proto mám i moc ráda tento recept na univerzální piškotovou roládu. Mohu ji obměňovat, dle libosti a recept je pořád stejně jednoduchý. Vyzkoušejte


V těhotenství se mi často mění chutě. Jednou mám potřebu jíst ovoce, jindy maso a příště zase třeba sladké, nebo zeleninu. A proto mám i moc ráda tento recept na univerzální piškotovou roládu. Mohu ji obměňovat, dle libosti a recept je pořád stejně jednoduchý. Vyzkoušejte ji také.  dobrouchut azet sk

Suroviny:

  • 3 vejce
  • 60 g hladké mouky
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 lžíce oleje
 

Příprava:

Vejce rozmixujte s cukrem a pak postupně přidávejte mouku. Roztáhněte na plech, kde máte pečící papír a upečte do lehkého zrůžovění. Roládu po vytáhnutí z pece srolujte i s papírem a po vychladnutí stáhněte z papíru a můžete plnit. 1. čokoládová: už do těsta přidejte 2 lžíce kakaa a pak naplňte čokoládovým krémem, potřete i povrch rolády a celou obalte v nastrouhané čokoládě. 2. kokosová: připravte si vanilkový krém, přimíchejte do něj kokos dle libosti a navrch  obalte v kokosu. 3. marcipánová: roládu naplňte nějakým světlým krémem - ne moc sladkým a udělejte si marcipánovou směs: na 1 lžíci cukru, 2 lžíce sunaru (sušeného mléka), pár kapek mandlového aroma a trošičku vlažné vody. Rozválejte - můžete navlhčit rukou nebo pocukrovat váleček a roládu zabalte. 4. marmeládová: potřete marmeládou, srolujte a pocukrujte. 5. tvarohová: tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou nebo s ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a ozdobte. Variant je samozřejmě bezpočet, tohle jsou ty nejčastější, které  používáme my. Často ale babička provede spoustu drobných vylepšení, které každé roládě dodají šmrnc. Co vy, máte rádi rolády? Jak je pečete? Podělte se s námi v diskuzi.   Markét ,)