Snažíte se stravovat alespoň z části zdravým způsobem a především v letním období chcete mít co nejméně špíčků, avšak víkendové grilování vám v tom značně brání? Máme pro vás pár tipů jak zdravě grilovat.
Libové drůbeží hlavní variantou
Dokonale dietn
Snažíte se stravovat alespoň z části zdravým způsobem a především v letním období chcete mít co nejméně špíčků, avšak víkendové grilování vám v tom značně brání? Máme pro vás pár tipů jak zdravě grilovat.
Libové drůbeží hlavní variantou
Dokonale dietního grilování dosáhnete pomocí libového drůbežího masa. Vytvořit můžete například špízy, které nadchnou i vegetariány. Odpůrcům zeleniny tak nenuceně vnutíte porci zdravých vitamínů a sami dosáhnete skvělého poměru masa a zeleniny. Nezapomeňte na špízy kromě masa napíchnout i cibulku, brambor, papriku a cuketu.
Variace v podobě ryby
Ano i ryba je skvělou pochoutkou na grilu. Dobře ji posypte rybím kořením, přidejte prolisovaný česnek, pokapejte citronem a zabalte do alobalu. Celý balíček tak dejte na gril, dokud nebude ryba křupavě lahodná.
Mleté maso? Jedině s letním salátem
I letní hamburgery se dají kaloricky spočítat tak, aby vám příliš nenarušily jídelníček. Jestliže si počítáte denní příjem i výdej, můžete si tuto pochoutku dovolit. 400 gramů mletého masa smíchejte s dvěma vaječnými žloutky, lžící hořčice, přidejte sůl a pepř. Než se vám maso ugriluje, nasekejte si ředkvičky, jarní cibulku, petržel a zalijte lžící olivového oleje. Salát můžete zakápnout citrónem. Nechutnají-li vám ředkvičky, vytvořte si rajčatový či okurkový salát. Zelenina by u tohoto pokrmu chybět neměla.
Něco pro vegetariány
Grilovaná zelenina jistě nebude pro vegetariány žádnou novinkou, avšak i jiným by mohla přijít k chuti. Nakrájejte si cuketu, lilek, rajčata, papriku, žampiony a cibuli. Přidejte oblíbené koření, nebo jen sůl a pepř, aby řádně vynikla chuť zeleniny. Grilujte asi 15 minut a ke konci přidejte sýr feta, který se k zelenině chuťově hodí.
I v létě si můžete dopřát grilovací potěšení, je však nutné vědět, jaké je pro vaši dietu vhodné.
Text: Jana Čechová
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)