Něco na zobání k pivu? Vyzkoušejte domácí preclíky!

Něco na zobání k pivu? Vyzkoušejte domácí preclíky!

Může vám to přijít trochu hospodské, ale preclíky se k pivu vyloženě hodí. Jejich chuť není nijak výrazná, takže se s chutí lahodného rezavého moku netluče. A všichni dobře víme, že po pivu bývá hlad. Tak proč ho neukojit právě takto.  Suroviny: 350 g hladké mo


Může vám to přijít trochu hospodské, ale preclíky se k pivu vyloženě hodí. Jejich chuť není nijak výrazná, takže se s chutí lahodného rezavého moku netluče. A všichni dobře víme, že po pivu bývá hlad. Tak proč ho neukojit právě takto. 

kvicerovskapekarna cz

Suroviny:

  • 350 g hladké mouky
  • 80 g rozpuštěné máslo nebo sádlo
  • 200 ml mléka ne více
  • 1 kostka cukru
  • 10 g droždí
  • špetku soli
  • vejce na potření
  • mák a sůl na posypání
 

Příprava:

Zadělat těsto, nechat vykynout. Z vykynutého těsta odebíráme malé kousky, které vyválíme na tenké tyčinky a ty stáčíme do kroužků. Kroužky namáčíme do rozšlehaného vajíčka a pak do máku, který jsme smíchali se solí. Pečeme na pečícím papíře na 180°C do červena.   Recept je nadmíru jednoduchý a výsledek je o mnoho lepší, než když zavítáte do místního supermarketu pro jedno jejich balení. Nevěříte? Vyzkoušejte. Z těchto surovin se vyrobí asi 100 - 120 preclíků, takže můžete i náležitě ochutnávat. Plánujete tento recept zkusit? Podělte se s námi o výsledek v komentářích.   Markét ,)