před 11 lety, 01.08.2014 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Něco na zobání k pivu? Vyzkoušejte domácí preclíky!
Může vám to přijít trochu hospodské, ale preclíky se k pivu vyloženě hodí. Jejich chuť není nijak výrazná, takže se s chutí lahodného rezavého moku netluče. A všichni dobře víme, že po pivu bývá hlad. Tak proč ho neukojit právě takto.
Suroviny:
350 g hladké mo
Může vám to přijít trochu hospodské, ale preclíky se k pivu vyloženě hodí. Jejich chuť není nijak výrazná, takže se s chutí lahodného rezavého moku netluče. A všichni dobře víme, že po pivu bývá hlad. Tak proč ho neukojit právě takto.

Suroviny:
- 350 g hladké mouky
- 80 g rozpuštěné máslo nebo sádlo
- 200 ml mléka ne více
- 1 kostka cukru
- 10 g droždí
- špetku soli
- vejce na potření
- mák a sůl na posypání
Příprava:
Zadělat těsto, nechat vykynout. Z vykynutého těsta odebíráme malé kousky, které vyválíme na tenké tyčinky a ty stáčíme do kroužků. Kroužky namáčíme do rozšlehaného vajíčka a pak do máku, který jsme smíchali se solí. Pečeme na pečícím papíře na 180°C do červena.
Recept je nadmíru jednoduchý a výsledek je o mnoho lepší, než když zavítáte do místního supermarketu pro jedno jejich balení. Nevěříte? Vyzkoušejte. Z těchto surovin se vyrobí asi 100 - 120 preclíků, takže můžete i náležitě ochutnávat.
Plánujete tento recept zkusit? Podělte se s námi o výsledek v komentářích.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)