před 11 lety, 13.08.2014 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Nejrychlejší a lahodná domácí paštika z kuřecích jater? Tady je!
Jako malá holka jsem paštiky přímo nesnášela, aniž bych k tomu měla vlastně sebemenší důvod. Ale jak už to tak bývá, chutě se můžou měnit a tak se stalo i u mě, když mi jeden kamarád dal ochutnat domácí. Od té doby jsem vyzkoušela spoustu receptů a dostal se mi do ruky tak
Jako malá holka jsem paštiky přímo nesnášela, aniž bych k tomu měla vlastně sebemenší důvod. Ale jak už to tak bývá, chutě se můžou měnit a tak se stalo i u mě, když mi jeden kamarád dal ochutnat domácí. Od té doby jsem vyzkoušela spoustu receptů a dostal se mi do ruky taky tento, opravdu jednoduchý a lepší, než ostatní, které jsem doposud vyzkoušela. Zkuste ji i vy!

Suroviny:
- 1000 g kuřecích jater,
- 200 ml šlehačky
- 1 máslo
- 1 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- čerstvý tymián
- sůl
- pepř
- případně paštikové koření (není třeba)
- olivový olej
Příprava:
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek, přidáme očištěná játra, lístky tymiánu a 100 ml šlehačky. Dusíme dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří. Ochutíme solí, pepřem, případně kořením a společně se změklým máslem a zbývající šlehačkou rozmixujeme. Dáme do formy na srnčí hřbet a necháme v lednici vychladit, nejlépe do druhého dne.
Tato paštika je nejlepší, servíruje-li se s brusinkami. Výborně k ní sedí i loupané mandle, které její chuť podtrhnou.
Co vy? Máte nějaký svůj osvědčený recept na domácí paštiku? Jak často ji připravujete? Podělte se s námi o své zkušenosti.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)