Nejrychlejší a lahodná domácí paštika z kuřecích jater? Tady je!

Nejrychlejší a lahodná domácí paštika z kuřecích jater? Tady je!

Jako malá holka jsem paštiky přímo nesnášela, aniž bych k tomu měla vlastně sebemenší důvod. Ale jak už to tak bývá, chutě se můžou měnit a tak se stalo i u mě, když mi jeden kamarád dal ochutnat domácí. Od té doby jsem vyzkoušela spoustu receptů a dostal se mi do ruky tak


Jako malá holka jsem paštiky přímo nesnášela, aniž bych k tomu měla vlastně sebemenší důvod. Ale jak už to tak bývá, chutě se můžou měnit a tak se stalo i u mě, když mi jeden kamarád dal ochutnat domácí. Od té doby jsem vyzkoušela spoustu receptů a dostal se mi do ruky taky tento, opravdu jednoduchý a lepší, než ostatní, které jsem doposud vyzkoušela. Zkuste ji i vy!

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suroviny:

  • 1000 g kuřecích jater,
  • 200 ml šlehačky
  • 1 máslo
  • 1 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • pepř
  • případně paštikové koření (není třeba)
  • olivový olej
 

Příprava:

Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek, přidáme očištěná játra, lístky tymiánu a 100 ml šlehačky. Dusíme dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří. Ochutíme solí, pepřem, případně kořením a společně se změklým máslem a zbývající šlehačkou rozmixujeme. Dáme do formy na srnčí hřbet a necháme v lednici vychladit, nejlépe do druhého dne. Tato paštika je nejlepší, servíruje-li se s brusinkami. Výborně k ní sedí i loupané mandle, které její chuť podtrhnou. Co vy? Máte nějaký svůj osvědčený recept na domácí paštiku? Jak často ji připravujete? Podělte se s námi o své zkušenosti.   Markét ,)