před 11 lety, 19.08.2014 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Řezy Rigo Jancsi. Znáte je?
Před pár dny se u mě zastavila maminka a jako každou návštěvu donesla něco dobrého na zub. Tentokráte se jednalo o pochoutku, o které jsem slyšela vůbec poprvé. Řezy Rigo Jancsi. Znáte je?
Suroviny:
NÁPLŇ 1:
50 g kakaa
500 ml smetany ke šlehání
100 g cukru krupic
Před pár dny se u mě zastavila maminka a jako každou návštěvu donesla něco dobrého na zub. Tentokráte se jednalo o pochoutku, o které jsem slyšela vůbec poprvé. Řezy Rigo Jancsi. Znáte je?

Suroviny:
NÁPLŇ 1:
- 50 g kakaa
- 500 ml smetany ke šlehání
- 100 g cukru krupice
NÁPLŇ 2:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
TĚSTO:
- 20 g kakaa
- 100 g hladké mouky
- 100 g cukru krupice
- 4 vejce
čokoláda na polevu
Příprava:
Smetanu s cukrem a kakaem svaříme a přes noc necháme v ledničce. Druhý den ji vyšleháme dotuha. Ze zbylé smetany a vanilkového cukru připravíme - vyšleháme - šlehačku. Poté vejce vyšleháme s cukrem a promícháme mouku s kakaem. Opatrně vařečkou do vyšlehaných vajec vmícháme. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 8 minut. Upečený a vychladlý korpus poté podélně prokrojíme. Vrchní díl potřeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Poté nakrájíme na čtverce. Spodní díl potřeme šlehačkou tmavou a poté světlou a nahoru položíme čokoládové čtverce, které jsme si připravili z vrchního dílu.
Tento recept jsem zatím sama nepřipravovala, zatím jen chutnala a musím říct, že mé chuťové buňky byly nadšené. Znáte ho? Podělte se s námi o zkušenosti.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)