Řezy Rigo Jancsi. Znáte je?

Řezy Rigo Jancsi. Znáte je?

Před pár dny se u mě zastavila maminka a jako každou návštěvu donesla něco dobrého na zub. Tentokráte se jednalo o pochoutku, o které jsem slyšela vůbec poprvé. Řezy Rigo Jancsi. Znáte je?  Suroviny: NÁPLŇ 1: 50 g kakaa 500 ml smetany ke šlehání 100 g cukru krupic


Před pár dny se u mě zastavila maminka a jako každou návštěvu donesla něco dobrého na zub. Tentokráte se jednalo o pochoutku, o které jsem slyšela vůbec poprvé. Řezy Rigo Jancsi. Znáte je? 

pecenijeradost

Suroviny:

NÁPLŇ 1:
  • 50 g kakaa
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 100 g cukru krupice
NÁPLŇ 2:
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr
TĚSTO:
  • 20 g kakaa
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 4 vejce
čokoláda na polevu

Příprava:

Smetanu s cukrem a kakaem svaříme a přes noc necháme v ledničce. Druhý den ji vyšleháme dotuha. Ze zbylé smetany a vanilkového cukru připravíme - vyšleháme - šlehačku. Poté vejce vyšleháme s cukrem a promícháme mouku s kakaem. Opatrně vařečkou do vyšlehaných vajec vmícháme. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 8 minut. Upečený a vychladlý korpus poté podélně prokrojíme. Vrchní díl potřeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Poté nakrájíme na čtverce. Spodní díl potřeme šlehačkou tmavou a poté světlou a nahoru položíme čokoládové čtverce, které jsme si připravili z vrchního dílu.   Tento recept jsem zatím sama nepřipravovala, zatím jen chutnala a musím říct, že mé chuťové buňky byly nadšené. Znáte ho? Podělte se s námi o zkušenosti.   Markét ,)