Slaný koláč, který si zamilujete? Quiche lorraine se zakysanou smetanou.

Slaný koláč, který si zamilujete? Quiche lorraine se zakysanou smetanou.

Ač se vám to třeba nezdá, já osobně jsem vždy byla spíše na slané, než na sladké, takže různé variace slaných koláčů mám v malíku. Tento je jeden z našich nejoblíbenějších a tak přišel čas, abych se podělila o recept. Suroviny: TĚSTO: 250 g hladké mouky 50


Ač se vám to třeba nezdá, já osobně jsem vždy byla spíše na slané, než na sladké, takže různé variace slaných koláčů mám v malíku. Tento je jeden z našich nejoblíbenějších a tak přišel čas, abych se podělila o recept.

mindmegette hu

Suroviny:

TĚSTO:
  • 250 g hladké mouky
  • 50 g změklého másla nebo olej
  • 1 vejce
  • půl lžičky soli
  • 200-250 ml studené vody-podle savosti mouky
NÁPLŇ:
  • 150 g anglické slaniny (uzené maso nebo šunka)
  • 250 g pórku-kolečka
  • 1/2 červené a 1/2 žluté papriky- pro barevnost
  • 3-4 vejce
  • 80 g strouhaného sýra
  • petrželka nebo pažitka
  • 200 ml zakysané smetany
  • pepř, muškátový oříšek
  • 1 lžíce oleje

Příprava:

Těsto vypracujeme, zabalíme do folie a necháme cca 30 min. v lednici odpočinout. Do vyšší pánve dáme olej, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, pórek, papriky a orestujeme. V misce rozšleháme zakysanou smetanu s vejci, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, pažitku, koření, promícháme a vlijeme do pánve. Vše opět promícháme. Těsto rozválíme, dáme do formy na pečící papír a propícháme vidličkou. Směs nalijeme na těsto a uhladíme. Troubu předehřejme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C) a pečeme cca 35-40 minut.   Jaký je váš oblíbený slaný koláč? Nebo jste ještě žádný nezkusili? Podělte se s námi o vaše neoblíbenější recepty.   Markét ,)