Salát s grilovanými krevetami
Ingredience:
- 100 g krevet
- 2 velké hrsti salátu mix
- 2 plátky rustikálního chleba
- 1 lžička másla
- bylinková sůl
Ingredience na marinádu na krevety:
- 1 lžíce olivového oleje
- šťáva z ½ limety
- 1 lžíce koriandru (nasekaného)
- 1 lžička kokosového cukru
- 1 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou klasik
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Ingredience na zálivku na salát:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce medu
- 1 lžička dijonské hořčice
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup:
- V jedné misce smícháme všechny suroviny na marinádu na krevety a necháme je v ní alespoň na hodinu marinovat.
- V druhé misce i připravíme zálivku na salát. Všechny suroviny důkladným promícháním. Přihodíme do ní mix salátů a snažíme se, aby nám zálivka rovnoměrně obalila salát.
- Chléb pomažeme máslem a posypeme bylinkovou solí.
- Krevety společně s chlebem grilujeme zprudka na kontaktním grilu do zlatova.
- Krevety podáváme na salátu s opečeným rustikálním chlebem.
Ingredience: