Salát s grilovanými krevetami

Salát s grilovanými krevetami

Ingredience:

  • 100 g krevet
  • 2 velké hrsti salátu mix
  • 2 plátky rustikálního chleba
  • 1 lžička másla
  • bylinková sůl

 

Ingredience na marinádu na krevety:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • šťáva z ½ limety
  • 1 lžíce koriandru (nasekaného)
  • 1 lžička kokosového cukru
  • 1 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou klasik
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

 

Ingredience na zálivku na salát:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

 

Postup:

  1. V jedné misce  smícháme všechny suroviny na marinádu na krevety a necháme je v ní alespoň na hodinu marinovat.
  2. V druhé misce i připravíme zálivku na salát. Všechny suroviny důkladným promícháním. Přihodíme do ní mix salátů a snažíme se, aby nám zálivka rovnoměrně obalila salát.
  3. Chléb pomažeme máslem a posypeme bylinkovou solí.
  4. Krevety společně s chlebem grilujeme zprudka na kontaktním grilu do zlatova.
  5. Krevety podáváme na salátu s opečeným rustikálním chlebem.

 

 

Ingredience: