Eskymo řezy. Znáte je?

Eskymo řezy. Znáte je?

Tuhle buchtu pekla babička snad už odjakživa. Je lehká, nadýchaná a všichni v rodině jsme se byli schopní o poslední kousek i poprat. Vyzkoušejte a jistě mi dáte za pravdu.  Suroviny: TĚSTO: 4 vejce 9 PL cukru 12 PL hrubé mouky ½ prášku do pečiva 2 PL kakaa K


Tuhle buchtu pekla babička snad už odjakživa. Je lehká, nadýchaná a všichni v rodině jsme se byli schopní o poslední kousek i poprat. Vyzkoušejte a jistě mi dáte za pravdu. 

eskymo řezy

Suroviny:

TĚSTO:
  • 4 vejce
  • 9 PL cukru
  • 12 PL hrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa
KRÉM:
  • 750 ml mléka
  • 2 kokosové pudinkové prášky
  • 150 g másla
  • 3 PL cukru
  • 200 g zakysané smetany
DÁLE:
  • čokoládová poleva v sáčku
 

 Příprava:

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, ručně metličkou vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Těsto rozetřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a upečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 10 minut. Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink a necháme jej vychladnout. Do vlažného pudinku zašleháme změklé máslo a zakysanou smetanu. Krém natřeme na korpus a pocákáme čokoládovou polevou ze sáčku. Necháme ztuhnout v ledničce nejlépe přes noc.   Rychlé a chutné, co chtít víc? Už jste vyzkoušeli? Pochlubte se fotkou, nebo komentářem.   Markét ,)